Yogalæreruddannelsen 2022-2023

FORDYB DIG I YOGAEN OG BLIV UDDANNET YOGALÆRER

Uddannelsen er i gang

Yoga Alliance godkendt RYT200 yogalæreruddannelse. Uddannelsen er en Hatha yogauddannelse med en grundig indføring i Yin yogaen. Du vil efter endt uddannelse kunne undervise i Hatha og Yin yoga. Uddannelsen er en 200-timers yogalæreruddannelse, hvor du får en grunding introduktion til mange af yogaens elementer.
25 onsdage fra kl. 09.30-16.00 i my yoga studio, Charlottenlund.

RYT200 certificering

Yogalæreruddannelsen er godkendt af Yoga Alliance. Du får med uddannelsen en international godkendt certificering.

Gennemtestet uddannelse

Der er uddannet 10 hold Intuitive yogalærere fra 2014 til nu. Der er maks. 12 deltagere på holdet, så der kan være fokus på dig.

Manual på 200 sider

Gennemarbejdet materiale. På uddannelsen får du en manual på 200 sider, så du har et grundigt opslagsværk til uddannelsen.

Holdopstart d. 5. oktober 2022

UDDANNELSEN ER I GANG

Uddannelsesdatoer 2022-2023
25 onsdage fra kl. 09.30-16.00 i my yoga studio

Opstart 5/10 - samt datoerne: 12/10, (minus 19/10 - uge 42), 26/10 og 2/11

Introduktion til yogauddannelsen
Yogaens historie, filosofi og udvikling
Gennemgang af nogle af Hatha yogaens grundstillinger

Datoerne: 9/11, 16/11 og 23/11

Anatomi & fysiologi & Bevægeapparatet
Mudra & Bandha
Gemmemgang af nogle af Hatha yogaens grundstillinger

Datoerne: 30/11, 7/12 og 14/12

Åndedrætssystemet & Pranayama
Meditation
Ayurveda & De 5 elementer

Datoerne: 4/1, 11/1, 18/1 (med gæsteunderviser) og 25/1

Chakra 1-7 gennemgang
Gennemgang af nogle af Hatha yogaens grundstillinger

Datoerne 1/2 (med gæsteunderviser) og 8/2 (minus 15/2 - uge 7):

Gennemgang af nogle af Hatha yogaens grundstillinger
Sekvensering, undervisningsteknik & sanskrit
Gravid yoga

Datoerne: 22/2, 1/3 og 8/3

Hatha yoga for specifikke målgrupper
Stillinger, sekvensering & undervisningsteknik.
Gennemgang af nogle af Hatha yogaens grundstillinger

Datoerne: 15/3, 22/3 og 29/3

Yin yoga & Restorativ yoga
Meridianbanerne
Stillinger, sekvensering & undervisningsteknik
Eksamensopgaven skrives mellem d. 29/3-12/4

Dato: 12/4

Yoga for seniorer
Undervisningsteknik
Eksamensopgaven afleveres

Dato: 19/4

Undervisningsteknik: Præcise guidninger
Mantra & Chants
Repetition
At være yogalærer
Eksamensopgaven gives retur

Dato: 26/4 - Eksamensdag

Efter bestået eksamen vil du være Yoga Alliance godkendt yogalærer med en RYT200.

Uddannelsesplanen er med forbehold for mindre ændringer

Ca. 20-22 af datoerne vil blive undervist af Kira Løve, de resterende datoer vil være med gæsteundervisere der byder ind med hvert deres speciale.

Uddannelsesindhold

Curriculum

Gennem bevidst arbejde med åndedrættet (pranayama), muskler, bindevæv, kirtler, organer, lymfesystem, nervesystem, meridianbaner og meditation, samt forskellige tilgange til at arbejde med krop og sind (hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga, restorativ/genopbyggende yoga, yoga for specifikke målgrupper, mantra/chanting) anvendes yogaen som redskab til at skabe bedre balance i krop og sind.

Gennemgang af kroppens opbygning, herunder skelet, muskler, bindevæv, åndedrætssystem, organer, kirtler – herunder hormonproduktion, lymfesystem og nervesystem samt yogisk anatomi: energisystemet, chakra, nadier, prana, mudras og bandha.

Undervisningsmetoder, opvarmning, asana-gennemgang (stående stillinger, bagoverbøjninger, twist, foroverbøjninger, omvendte stillinger, balanacestillinger og afspænding), yoga for udvalgte livsstadier (gravid yoga og senior yoga), sekvensering, brug af yogaudstyr, verbal guidening og “hands-on” assistering.

Grundlæggende yoga filosofi (Bhagavad Gita, Pantanjalis Yoga Sutra, Hatha Yoga Pradipika, gennemgang af yogaens 8 grene, yogaens historie og udvikling, herunder gennemgang af de forskellige yogaskoler og yogaretninger, yoga som livsfilosofi, yogisk livsstil (herunder kost), meditation, bevidsthed og oplysning. Samt introduktion til sanskrit og gurmukhi, etik og moral og læren om det at være yogalærer. Samt introduktion til ayurveda.

Der undervises, observeres og assisteres. Der trænes i sekvensering, klasseopbygning, temavalg, fremtoning og placering i rummet og i at undervise yoga for specifikke målgrupper.

Underviser

Hovedunderviser, Kira Løve, E-RYT500, indehaver af my yoga studio, Charlottenlund

Yogaen har været en del af Kiras liv siden år 2000. Siden 2006 har hun undervist mere end 10.000 yogaklasser. Kira har gennemført 5 Yoga Alliance godkendte yogalæreruddannelser indenfor hatha yoga, vinyasa yoga, anusara yoga, kundalini yoga & gravid yoga. Kira er desuden uddannet restorativ yogalærer, yin yogalærer og har specialiseret sig i yoga anvendt som terapi. Kira har desuden gennemført 3 coachuddannelser (life coach fra Mindjuice, mastercoach fra Manning Inspire samt en mindre NLP uddannelse). Kira har yderligere gennemført 300 timers kursus i anatomi, fysiologi og sundhedslære. Kira er certificeret Reiki healer (reiki I, II og III), Pranic healer I og II, samt Theta healer I. Sammenlagt har Kira mere end 2000 timers uddannelse relateret til krop og sind.

+45 26 58 68 78

kira@myyoga.dk

Undervisningen foregår i hjertet af Charlottenlund

my yoga studio, Hyldegårdsvej 29, 2920 Charlottelund

Studiet er på i alt 120 kvm.
Lyse lokaler med højt til loftet.
Der er gratis parkering overfor studiet og på sidevejene.
Kira Løve er indehaver af my yoga studio.

UDTALELSER FRA TIDLIGERE DELTAGERE

Litteraturliste til yogalæreruddannelsen

Yogafilosofi


Patanjali Yoga Sutras - Hvordan man kender Gud, Visdomsnettet, eller
Raja-Yoga - Den tidløs psykologi, Guni Martin - kan downloades som pdf. (se mere på Visdomsnettet)

Samt: 

The Hatha Yoga Pradipika - The Original Sanskrit af Svatmarama - and An English Translation by Brian Dana Akers
Her findes endnu ikke en dansk oversættelse, derfor er der valgt en engelsk oversættelse.

Yogastillinger

The key poses of yoga, Ray Long

Åndedrættet

Det naturlige åndedræt, Guni Martin

Manualen

Udover det modtager du Manualen på uddannelsen. Denne er skrevet og redigeret gennem de første 10 hold med yogalæreruddannelser. Her får du materialet til Yin yoga, Chakra, Yogaens historie med videre. I alt ca. 200 A4 sider.

Nedenfor er forsiderne til bøgerne vist til hjælp, når du skal finde dem.

FQA - Ofte stillede spørgsmål

Hvis du har spørgsmål der ikke besvares nedenfor, så skriv eller ring til mig på kira@myyoga.dk / 26 58 68 78.

Motivation og lysten til at lære mere om yogaen, er de vigtigste elementer for at deltage. At tage en yogalæreruddannelse er ikke et retreat, ønsker du en ferie, så kan jeg varmt anbefale en yogarejse. For at få noget godt ud af uddannelsen, så er det vigtigt, at du ønsker at vide mere om yogaens mange aspekter. Det er vigtigt, at du har været til nogle yogatimer, at du har været i nogle forskellige yogastillinger, og at du har mærket på egen krop, hvad det er yogaen kan. Det er alt, hvad der skal til for at deltage. Så tager vi den derfra. Nogle starter på uddannelsen med en lang yogapraksis, men har ikke åbnet en bog om kroppen siden folkeskoletiden. Andre på uddannelsen arbejder med krop og sind i hverdagen, men har først for nylig stiftet bekendtskab med yogaen. Nogle indlærer bedst gennem kroppen - andre foretrækker at læse sig til ny viden. Vi finder sammen ud af, hvor dine styrker er - og så får du løbende feedback, hvis der er steder, hvor der med fordel kan sættes ind for at skabe et løft. Nogle har brug for at tage et par ekstra yogatimer (gerne der, hvor du plejer at gå til yoga), andre kan med fordel bruge noget ekstra tid på læsning. Alt det tager vi også, når du er på uddannelsen, så du kan få et godt forløb.

Igennem årene har jeg ofte fået spørgsmålet: "Kan jeg deltage, hvis der er nogen yogastillinger, jeg på forhånd ved, at jeg ikke kan." Ja, det kan du. Man behøver ikke at kunne alle stillinger for at starte på en yogalæreruddannelse. En RYT200 er en grunduddannelse. Du vil formentlig - og forhåbentlig - opleve, at du får en stærkere og mere bevidst yogapraksis igennem forløbet. Der er dog stadig plads til dig, hvis du kommer med noget, der skal tages hensyn til. Som yogalærer vil man ofte møde mennesker, hvor der er noget, det skal tages hensyn til. Så enhver skavank eller skade kan være et udgangspunkt for læring på uddannelsen.

Vi starter typisk med 1 times yogapraksis. Indholdet på timen er nøje udvalgt til dagens emne. Derefter er der teorigennemgang om dagens emne frem til frokost. Efter frokost vil der typisk blive arbejdet praktisk med den teori, der blev gennemgået før frokost. Sidst på dagen vil der ofte være gennemgang af hjemmearbejdet som er forberedt i den forløbne uge. Fx. en mindre yogasekvens der er forberedt derhjemme og som undervises, nu hvor vi er samlet. I starten underviser man en til to andre deltagere på holdet, senere, når vi har lært hinanden bedre at kende, så underviser hele gruppen af deltagere på holdet.
09.00-09.30: Ankomme i my yoga studio
09.30-10.30: Yogapraksis med fokus på dagens emne
10.45-13.00: Teorigennemgang
13.00-14.00: Frokost
14.00-16.00: Teori i praksis - der arbejdes med det som er gennemgået før frokost / Og evt. hjemmearbejde gennemgås/undervises

Nogle dage sidder vi en del - fx. de dage hvor yogafilosofien gennemgås. Andre dage er en del af timerne "på yogamåtten". Det kommer an på dagens emne. 

Deltag så ofte du kan. Hvis du ikke kan være fysisk til stede, men hvis du kan være med online, så kan du være med via Zoom. Hvis du heller ikke kan være med via Zoom, så finder vi sammen ud af, om der er noget, du med fordel kan læse op på til næste gang, vi ses. Du kan også tilkøbe en repetitionstime med mig til 600 kr. Vi kan nå ret meget på 1 time, når vi sidder 1 til 1. Særligt, hvis vi forinden har aftalt, hvad du skal have kigget på, inden vi mødes. 

Du må maks. være fraværende 6 dage i løbet af uddannelsen for at kunne blive certificeret. Når du er fraværende så er det vigtigt, at vi sammen finder løsninger, som er gode for dig, så du også får kendskab til de emner, som du har misset gennemgangen af på undervisningsdagene.

Mit udgangspunkt er altid, at vi sammen finder løsninger.

Så hold dig ikke tilbage med at deltage, blot fordi du ikke kan komme alle datoer - det er virkelig sjældent - og ganske få deltagere gennem årene - som har været til 100% af undervisningen. Men jeg vil rigtig gerne se dig så mange uddannelsesdage som muligt. 

Jeg håber, at du vil forpligte dig til at tage (mindst) 20 yogaklasser i løbet af uddannelsen. De 20 yogaklasser kan tages der, hvor du allerede går til yoga. Der hvor det er nemt for dig fx. ift. arbejde eller bopæl. Se dette som en del af dit hjemmearbejde. Derudover vil der være ca. 1 times læsning eller praktiske hjemmearbejdsopgaver til hver gang. Det kan fx. være noget anatomi der skal læses. Eller en mindre yogasekvens der skal forberedes. Det vigtigste er dog, at du deltager aktivt på så mange uddannelsesdage som muligt.

Eksamen består af 2 dele. 1 skriftlig og 1 praktisk del. Du skal lave en yogaklasse til enten en bestemt målgruppe eller med et specifikt tema. Jeg vil foreslå, at du vælger et emne der interesserer dig. Her er et par eksempler. Dyrker du en form for sport, så kan du udarbejde en yogaklasse for løbere, ryttere, roere osv. Eller hvis du har senfølger efter hjernerystelse, så kan det være, at du vil finde det interessant at lave et yogaprogram for personer med senfølger efter hjernerystelse. Jeg har haft gravide deltagere på uddannelsen, for dem var det ofte relevant med yoga for gravide. Eller hvis du er ældre kan det være, at yoga for seniorer er relevant. Med et godt afgrænset emne, så er du klar til at skrive. Opgaven må maks. fylde 15 sider. Og det er på baggrund af denne yogaklasse, du skal op til en praktisk eksamen, med censor, hvor du vil skulle undervise en del af din yogaklasse for de andre deltagere på uddannelsen. Med en bestået eksamen kan du kalde dig 200-timers Yoga Alliance Registeret yogalærer. Det som forkortes RYT200. Yoga Alliance registeringen er internationalt godkendt og med en RYT200 grunduddannelse kan du altid efterfølgende specialisere dig indenfor forskellige yogaretninger eller bygge ovenpå senere, hvis du skulle ønske dette.

Igennem årene har jeg ofte fået spørgsmålet: "Hvad nu hvis jeg ikke består?" Din skriftlige opgave bliver rettet inden den praktiske eksamen, så hvis der er noget, der skal samles op på inden den praktiske eksamen, så kan det fx. nås ved, at der skrives/afleveres en version 2. af yogaklassen. Hvis klappen går helt ned til den praktiske eksamen, så kan der altid laves en re-eksamen. Eller hvis du ikke kan deltage på eksamensdagen. En re-eksamen koster dog 1.500 kr., udover uddannelsenspris, da censor så skal komme ud en ekstra gang. Men en løsning skal vi nok finde. Der er dog en forældelsesfrist. Eksamen skal senest gennemføres 1. år efter den dag hvor uddannelsen sluttede.

Tag en snak med mig, hvis der er noget, du er i tvivl om eller gerne vil vende med mig.
Skriv til kira@myyoga.dk eller ring på 26586878.

Namaste, Kira

Den Intuitive Yogalæreuddannelse - opstartet d. 5. okt. 2022

Følg Kira Løve

Kira Løve - My Yoga

Yogaundervisning, Yogarejser, Yogaworkshops, Firmayoga & Online yoga